17-11-2014

Waarom zou U aan pensioensparen doen ?

Als u zelf een aanvullend pensioen opbouwt, zorgt u ervoor dat u met een gerust hart op pensioen kan. De wettelijke pensioenen komen immers steeds meer onder druk te staan. Hoe komt dit?

De Belgische Staat voorziet voor elke Belg een wettelijk pensioen. Het geld voor het wettelijk pensioen dat de staat nu uitkeert, komt van de werknemers die nu actief zijn. Maar er zijn verhoudingsgewijs steeds meer gepensioneerden en steeds minder werkende mensen. Daardoor ontvangt de overheid enerzijds minder bijdragen van de werkende bevolking, en moet zij anderzijds steeds meer uitbetalen aan het gepensioneerde deel van de bevolking. U begrijpt dat dit systeem meer en meer onder druk zal komen te staan.

Momenteel heeft een loontrekkende een gemiddeld wettelijk pensioen van 1062 euro per maand. Ter vergelijking: een rusthuis kost gemiddeld zo’n 1450 euro per maand. Om te vermijden dat uw levensstandaard na uw pensionering zal dalen, kunt u echter zelf al iets doen. U kunt een eigen spaarpotje aanleggen om uw wettelijk pensioen aan te vullen en uw levensstandaard op peil te houden na uw pensionering. Bovendien kunt u als belastingplichtige genieten van een fiscaal voordeel wanneer u geld opzij zet bij uw verzekeraar. Zo betaalt u eigenlijk minder voor hetzelfde eindresultaat.

Wenst u ook een flexibele oplossing voor uw pensioen en wilt u graag minder belastingen betalen? Elke storting in een pensioenspaarcontract geeft recht op een belastingvoordeel van 30%. In 2014 kan u tot 950€ storten, en zo recht hebben op een belastingvoordeel van 285€. 

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte  03/457.46.10 of kom eens langs in de Hovestraat 40 te Edegem, de koffie staat klaar !